Brassbengan.

Idag stod det longering över bommar på menyn. Hade en serie beståendes av tre bommar varav första & sista var upphöjda cirkus 10 cm att trava & skritta över.

Andra serien bestod av 4 bommar och alla upphöjda. Första och sista var upphöjda på ena sidan kanske 40 cm och de två i mitten cirkus 10 cm att trava & galoppera över. I slutet la jag ihop de två mittenbommarna & höjde dom på båda sidorna á 10 cm.

Han var super fin, först lite trött men när han väl kom igång tyckte han att det var super kul att hoppa! Han fick tänka lite på skritt/trav bommarna vi började med. Parera och korta/länga sig själv. Han provade att ta alla bommar i ett långt hopp men han landade mitt i haha ;)

Vi jobbade som vanligt ganska mycket med galoppen och han är verkligen jätte fin men han envisas med att fatta fel. Kan inte påstå att det grundar sig att han är oliksidig för i höger fattar han vänster och i vänster fattar han höger.
Fattar han inte fel byter han galopp och går i fel istället, lite som att han inte vill sätta under sig & får för sig att det är enklare att bära upp sig i fel galopp.

Över trav/galopp bommarna blev han typ tokig. Han verkligen sög mot hindrena och var kanon fin!

Avslutade det hela med lite trav och galopp övningar utan bommar sen skrittade vi av. Han var en racerbulle och försökte dra med mig :P Taktade & höll på innan han lugnade ner sig och vi kunde gå hem.

Satte på fler nosludd på grimman, smörjde alla träns + lädergrimman, gav grabben lite kraftfoder + hö sen fick han komma ut.

Nackdelen med Bengan & sommarpäls är att han blir otroligt känslig för skav, så nu har han nosludd i nacken och på alla spännen till greenguarden. Nu i veckan ska vi börja ha han, Acke & Mökkur i en hage utan bete på dagarna så då får Bengan gå utan grimma :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: