Två år sen, vila i frid<3

I torsdags var det två år sen världens finaste häst avlivades. Jag tala givetvis om Bente, min första häst, som jag sålde 26 september 2009. pga datakrånglet kunde jag inte skriva något i torsdags..
Min älskade lilla häst, jag saknar honom så det gör ont, men jag vet att han har det bättre där han är nu.
Vår historia är inte vacker eller glad, det skedde så mycket ren mobbning och utfrysning av både mig och min häst där vi stod uppstallade först, mycket hände under det året, usch...
Jag är evigt tacksam mot Bente, han lärde mig massor och gav mig massa kärlek.
Finns inget mer att skriva, tänker inte riva upp gmla sår för att berätta allt, inte idag iaf. men massa bilder får ni.

I andra stallet vi stod i, tillfälligt under ett halvår


Finaste hästen på grönbete


Finisen<3


Första gången med sadel


Vad jag saknar honom när jag ser dessa bilder..


Fyra dagar efter att vi fått hem honom


En månad INNAN vi tog hem honom


<3


Longerade gjorde vi en hel del!


Vår första och sista tävling, vi tömkörde bombana på kvistagården, tredje och sista stallet vi stod uppstallde i


Så underbart vacker


Tömkörning


Massa pussande blev det också!


Bland de sista bilderna som togs innan vi sålde honom


Hoppa kunde han, här är hindret bara 80 cm (trippelbar) men han hoppade 125 med 300 cm marginal, han hade blivit något, utan tvekan...


<3


I sandbäckshult



I kvistastallet, finaste<3


Haha, ponny? xD Nej, fullblodskorsning var han :p

Bentes massa Tviggi, också en häst jag älskar högt!


¨Första bilden vi tog på honom i första stallet, precis hemkomna


Haha, lilla damphästen<3


Nog var han söt alltid ;)
 
Trygghet, kärlek och vänskap<3
 
Jag älskar dig, och saknar dig, då, nu, föralltid<3
 
 
 
 
 
 

datakrångel

Har en massa krångel med datorn, ska installera om hela skiten så fort jag får min nya externa hårddisk, för min externa jag har nu har också lagt av, samma dag som datorn... Nog för att det är fruntimmersveckan, men allt behöver ju inte gå åt helvete tycker jag, men det gör det! Usch...
//Sofie

bästa vän?

Funkar det att ha en häst som bästa vän? En hund? En häst? En kanin?
Vad tycker ni?
Berätta er historier om era bästa djurvänner, alla historier med tillhörande länk hamnar här på bloggen,
antingen kan ni kommentera dom här, eller mejla till min mejl [email protected]
och glöm inte skicka med bild på dig och/eller din bästa djurvän!
Och så ska jag övertala Anna att skriva ner något om hennes bästa djurvän, och så
får ni givetvis en från mig med. Deal? Great! Kom igen och skriv så tagenterna brinner nu :D

Ja hördeni

Vad säger man när både dator och externa hårddisken lägger av? Skjut mig, eller? Nu vet ni iaf varför ni inte får så mycket bilder eller ordentliga bilder.. love you!
//Sofie

Datorjävel

sorry för alla miniinlägg, ni får stå ut.
Min data har halvt kraschat, måste installera om skiten...
Och min externa hårddisk med ALLA bilder verkar vara inne på sin sista suck... fuck my life... måste iaf åka hem om någon dag, måste fixa datorn och det...

//Sofie

Life isn't easy..

så är det bara..
Totalt strömavbrott i huvudet känns det som, usch vad mycket som flyger runt.. Om jag kunde välja, skulle jag lägga ner allt, krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och skita i livet, men det går ju liksom inte att göra så heller..
//Sofie

tankar..

tankarna svämmar över..
Drar till jobbet nu, efter jobbet blir det först en promenad för att samla tankarna, och när jag kommer hem får ni eventuellt ta del av en del av min hjärna... puss på er! //Sofie

Beställt :D

ÄNTLIGEN!
Nytt schabrak, benlindor och piké beställt och påväg hem :D
Matchande alltihop, från Dressyrmupparnas kollektion.
Valde det beiga, tror Rebell och jag passar bäst i det ;)
Resultat får ni se när jag kommer hem om fem veckor, buhu...
Bilder på grejorna iaf, från DM's blogg och PS's hemsida
 
Jodå, vi blir nog snygga i detta ;)
 
//Sofie

Mökkur


För 6 månader sedan, att jämföra med ;)


Överladdad så det bara smäller om det! Kunde inte lägga an skänkeln i början av ridpasset för han sprängdes då haha!


Tragglar med den förbannade högersidan. Han är stel vänster bog/hals och det tar emot att ställa in på volterna. Men det ger sig!


Senaste passet, så sjuuuuukt fin och trevlig att rida!

Bästa ponnybusen!
 

Cuz I'm just a teenage dirtbag baby.

Dålig uppdatering, jag tänker inte be om ursäkt. Jag har helt enkelt inte tid men idag kommer det ett till inlägg snäll som jag är med bilder på islänningen jag rider.
 
Vad har hänt sedan sist?
God fråga.
Fått blommor har jag fått, jag svenska bra talar. Nej men godingen överraskade mig med lite flowers här om sistens, ganska fräsigt att man kan toppa glädjemätaren på typ 0,2 sek.
 
Jag har bokat tatueringstid, vad det blir får ni se när det är gjort i september.
 
Bengan fick sina tänder kollade i måndags, inga problem. Han hade två hakar som vet tog bort men i övrigt såg det bra ut. Mindre kul var det sen på kvällen, longerade han nått varv i paddocken och upplevde han som lite sävlig typ men tänkte inte mer på det. Red Mökkur och hade med Bengan som handhäst&sällskap, när vi kom tillbaka sen var han typ grinig och stod och skrapade i stallgången.
 
När vi skulle gå ut till hagen gav jag han ett par överblivna kraftfoder pelletsar som han total ratade och det är ovanligt, händer inte liksom. Sen när jag skulle släppa ut han i hagen la han sig bara ner, gick och hämtade termometer och ställde han upp, efter det la han sig ner igen och rullade ögonvitor. Aj aj tänkte jag, upp med dig vi ska ut och gå. Kolik, hurra.
 
Gick hem från stallet, 3,5 km. Han bajsade på vägen så vet ville inte komma ut om det inte blev värre. Stundvis var han pigg men stundvis typ kastade han sig på backen så ringde vet vid typ halv 11 och sa att han var tvungen att komma ut för att ge kramplösande. Vid halv 12 kom han fram till en trött matte och ponny, efter att han fått kramplösande så tg det typ 10 sek så sken han upp och började leta mat i vanliga takter. Fick stå i box över natten med bara vatten, han var inte lycklig när jag kom och släppte ut han på morgonen ;)
 
Hur har ni haft det?

hallå i stugan!

Ja, vart är vi någonstans? 
Vart Anna är vetefan, haha, men hon är en vuxen flicka, hon kan faktiskt ta hand om sig själv ;)
Själv har jag varit ganska upptagen, ganska uppriven, men är påväg tillbaka igen,
tack vare en nyfunnen vän, känns enormt skönt!
Jag har ju liksom inte så mycket att skriva om nu när jag inte är hemma,
har inte klappat en häst på en vecka.. Haha, abstinens!!
Aja, alla andra har ju semester, så ja, bloggsemester kan behövas!
puss på er
Sofie

Vad händer med Rebell?

Ja, vad händer med min kära lilla häst?
Han har precis kommit hem från ett ridläger med min syster, där Ronja och Rebell fått SJUKT mycket beröm för sin utveckling sen förra året, både ridmässigt och muskulärt, Rebell är så otroligt fin i kroppen nu.
Ja, det är väl också en grej, vi har det senaste kämpat hårt med hans muskler, hoppsadeln har han växt ur och dressyrsadeln ligget nu riktigt bra, haha, lite skevt, men dressyrsadeln har inte legat helt perfekt innan, vi har haft en gelmankpad för att sadeln skulle lyftas upp lite fram, men nu har jag tagit bort den paden och sadeln ligger nu bra, men hoppsadeln som är några cm trängre passar givetvis inte längre, den glappar i bakkant och ska så småningom bytas ut, dock är det ingen stress med det, vår tränare har kollat på den och hon tyckte vi kunde ta det  i slutet på sommaren. Så så blir det!
Han arbetas mycket i dressyren med fokus på rygg, rumpa och hals. Även hoppning är mer teknik och gymnastikinriktat, höjden sitter på 90 cm och därför lägger vi inte så stort fokus på att hoppa högt. Mycket uteritter för att ha framåtbjudning och humöret på topp, mycket skritt. Nu efter ridlägret får han dock några dagars vila, den senaste månaden har varit hektisk för honom, och Rebell är ändå 14 år nu, nästa år blir han 15, han måste skötas om på bästa sätt.
Nu tänker ni säkert, men 14 år är väl ingen ålder! Men jovisst är det de! Åren går jäkligt fort, Rebell var bara 11 när vi köpte honom, han fyllde 12 några månader senare, och nu är han redan 14 år. Samma år som Ronja fyller 18 så fyller Rebell 17, så åren går ganska fort. Och jag vill ha min älskade vän hos mig i många år framöver, även när han blir pensionär så ska han va hos oss.
I övrigt är det ingen inplanerat, inga tävlingar eller liknande. Jag är som ni vet på Öland i fem veckor till, ingen ridning alls.. suck...
 
Lite blandade bilder från den senaste tiden.
 

INTERNET!!!

Jag har internet igen!! Om så bara för en vecka, haha, dock börjar jag jobba imorn, men ja..
//Sofie

utelåst, fyllechaffis, höbärgning...

Ja, visst låter allt detta superkul?!
 
Igår skulle mina kära föräldrar med ett annat par fira sin 20-åriga bröllopsdag (det andra paret firade det med), så jag fick då vara fyllechaffis. In till Kalmar, släppa av dom, åker tillbaka till Mönsterås då jag inte hittade någon i Kalmar att va hos, åkte direkt till stallet och va med när Hanna och Annie löshoppade Henke, diskuterade med Hanna att vi skulle ta filmkväll med tacos, och då kom jag på det, NYCKELHELVETET!!!!!! 
Ja precis, jag satt i bilen när mina föräldrar låste huset så jag hade inte nyckel... Känns ju sådär extremt jävla fint, åååååh... Erkänn att ni säkert lyckats med något liknande med?! Men iaf, började kolla runt bland kompisar om någon var hemma, och då kom den räddande ängeln Jonas och sa att jag kunde åka till honom och kolla wallander med han och hans bröder och kompisar. Absolut, jag åkte dit, var där tills mina föräldrar ringde runt klockan tolv..
Men det var ju bara det att jag inte ätit någonting i princip, en skål flingor till frukost, två köttbullemackor till lunch, en glass på mc'donalds, en banan och lite mjölk... Så vart lite godis för att hålla sockret på bra nivå, blir så skakis annars, och var så himla trött med... Håjaja, jag säger då det, men det löste sig ju fint ändå!
 
Och idag då, upp klockan 8, 6 timmars sömn, hmm, tack för det john blund, höleverans till stallet, fan att man har en så stor häst, 2,5 ton ska upp, lite mer än hälften är klart nu, nästa vagn kommer under dagen. Måste jag ens tala om att jag är extremt rödprickig på armarna och nyser hela tiden? Usch... blir en iskall dusch sen!
Funderar starkt på en shettis, kolla bara Bengan, han äter vadå, 30-60 kg hö i månaden ( 1-2 kg per dag, plutthäst), räknar man det då på 10 månader blir det 300-600 kg hö/halm per år! Rebell äter 250-300 kg hö i månaden, alltså 2,5-3 ton per år... gosh, shettis blir det nästa gång, haha xD

Nehe, imorn åker jag till byxelkrok, delade känslor, har fått ett antal nya vänner som jag kommer sakna något enormt... Men om någon av er läsare ska till byxelkrok på norra öland de närmsta veckorna, så kan ni kanske komma förbi trollskogen och köpa en glass av mig ;) Haha, vi hörs hördeni!

Mökkur igår.

Vi har haft tre intensiva dagar med herr Mökkur. I söndags så skrittade vi ut en runda tillsammans med Bengan och då var han rätt spänd men slappnade av stundvis och var riktigt fin.
 
I måndags kom jag inte upp på honom först, han har vart lite knepig vid uppsittningen då han vänt ut rumpan när jag ställt honom vid pallen men har flyttat honom från pallen med pinne tills han tröttnat och sen stått still. Men det gick inte alls, kom upp en gång och precis när jag skulle landa i sadeln tog han två steg fram och jag hamnade på rumpan. Efter det hoppade jag upp från marken, började om lite från början med klappa sadel - dra i stigbyglarna - hoppa bredvid honom etc för att se om problemet sitter här. Kom upp fint i sadeln alla de 5 gångerna jag gjorde på detta vis. Första gångerna var han spänd, stack iväg en bit men lugnade ner sig de sista gångerna jag satt upp var han lugn och fin.
 
Igår satt jag upp två gånger i paddocken och gjorde hela ramsan med dra i stigbygeln etc. innan jag hoppade upp. Har infört det som rutin så att han ska vänja sig vid att allt inte är lugnt och fint alltid. Han skötte sig super bra så vi skrittade ner till havet med Bengan i släptåg. Visst han blir övertänd och exploderar ibland men igår var han väldigt fort tillbaka till lugn. Arbetade han nere vid havet, mycket med rak-riktningen och att han skulle söka sig lång och låg då herren gärna krullar ihop sig och bara fular sig. Är så svårt att få kontakt med honom då, men ska prova att rida honom på ett nova och se om han vågar komma fram bättre till bettet då.
 
Nu har han lite vila från mig fram till torsdag då vi ska ha bilträningen. Promenad med Bengan, Mökkur och M längs med vägen.
 
Kommer bilder på sista ridpasset så fort jag fått dom av M :)

Du är lite bögig.

"[...] Men samtidigt är det på många punkter ojämställt på samma sätt men på andra punkter för män."
 
Angående kvinnolivet jag skrev om igår, uppstod en jämställdhets diskussion på min facebook till det inlägget.
Jag vill bara förtydliga att jag inte tvivlar en sekund på att det inte finns orättvisor för män med men jag är brud och jag utav den anledningen inte särskilt medveten. Berätta gärna för mig!
 
En annan grej som slog mig angående att inte få vara den man är var det här med 'bögigt'.
Ett underbart ord, inte sant? Ja, tyvärr är det negativt tonat i många pojkar och mäns munnar. Man avstår från att göra, ha på sig eller agera på ett visst sätt för att det kan tas som bögigt.
 
När mina grabbar säger att de inte kan göra något på grund av det brukar jag alltid svara att det sitter väll knappast i sitt agerande utan i vad man vill ha i sängen och är du så osäker på din sexuella läggning kanske du ska öppna ditt sinne lite.
 
Min lillebror ville i yngre ålder (nu snackar vi om en 12-13 år ung plutt alltså) inte ha på sig rosa och lila tees för att det kunde tas som bögigt. Han hade alltså redan då snappat upp att man inte får ha på sig vad som helst om man vill bli accepterad. Det har dock släppt idag, gladast över det är nog jag som försökt klä han i lila sedan länge tillbaka.
 
Varför är man som kille fruktansvärt rädd för att bli tagen för att vara homosexuell?
 
Och till er som tycker homosexualitet är läbbigt, läs här.
 

Anna vad är det som låter.

Min mor är på besök med tillhörande övernattning, första gången sedan jag flyttade hemifrån faktiskt och det är ju 4 år sedan nu.
 
Min mor kom in imorse, kvart i 3 och undrade vad det var som lät.
Mamma, det är ljudet av din döva unge som till frukost ätit ballerina kladdkaka.
 
Ska strax pallra mig till jobbet tänkte jag, sista dagens arbete av tre sen tar jag helg i 2 dagar. Ikväll kommer F och imorgon åker jag till Vimmerby för att hälsa på mitt lilla russin Mormor.
 
Vad ska Du göra idag?
 
 

Ni är grymma! :D

Sjukt bra med besökare idag, och såg igår att antalet följare på bloglovin ökar, det gillar vi skarpt, duktiga ni är, och kommenterar bra gör ni också! Puss på er!
//Sofie

Rider jag?

Har en fråga till Anna, rider du också? :)
 
Hej Daniela!
 
Ja jag rider, nu för tiden sker det dock inte varje dag men blir åtminstonde 2 gånger i veckan på islänningen Mökkur som jag tillsammans med hans ägare M håller på att utbilda.
 
På bilderna ovanifrån är det Jollan - min förra ponny, Mökkur i vintras innan skadan, Fendi - en fördjupningsarbetes unghäst jag utbildade och sist men inte minst Panks som är bästa vännens ponny jag tävlade i våras.
 
Har ridit sedan 8 års ålder, har till och med ridit Sofies Rebell en gång ;)
 

Smal? Fet? Underviktig? Överviktig?

Något jag ofta stöter på är dessa storleksideal! ÖVERALLT!!
Antingen är det fint att vara smal eller att vara tjock.
Dom tjocka säger att åååååh vi är tjocka och vackra!
Och de smala säger precis samma sak. Sedan står det några
viktigpettrar som är varken eller, och bestämmer vilka som är
vackrast, och i dagens samhälle är det dom smala.
 
Överallt blir vi plägrade av kroppsideal, klädbutiker, reklam, tv,
radio, i skolan, på jobbet, kanske tillochmed inom familj och kompisgäng.
Jag blir själv väldigt påverkad, av allt detta, för jag tillhör fel grupp, jag tillhör
tjockisarna, för jag är tjock, så är det bara, ni ser det på alla bilder, jag har en 
hel del fett på kroppen, men även rejält med muskler.
Men givetvis har jag alltid blivit påverkad av detta. Ni kan inte gissa hur många
gånger jag fått höra elaka kommentarer om min kropp, vilket givetvis har gett
mig OTROLIGT dåligt självförtroende och självkänsla, jag skäms över min kropp,
men har aldrig brytt mig över att ändra mitt utseende, jag menar, jag ser ut som
jag gör, jag är en tjockis, men jag är inte mindre värd för det, och den enda som 
behöver vara nöjd med min kropp, är JAG SJÄLV! Så på sistone har jag faktiskt
slutat bry mig över vad folk tycker,  och då hittade jag lite energi att ändra,
för hälsans skull, för det är inte hälsosamt att vara tjock, precis lika lite som
det är att vara för smal, utan jag vill gå ner till en lagom vikt, för att undvika
fettrelaterade sjukdomar som vi har i släkten, och jag tror även att min rygg,
höfter och knän kommer må bättre av att bära lite mindre vikt.  
 
Det handlar inte om att ge efter för idealtöntarna, utan att må bra för resten av livet.
 
Jag anser att INGEN har rätt att bestämma om DU är vacker eller ful, smal eller tjock,
du ska bara vara nöjd med dig själv!
 
 
 

Nääh fy!

Håja vilken helg, killar är fortfarande till stor del svin, men jag kan säga
att jag inte är guds bästa barn heller inom det ämnet, haha, stackars
pojkar.. (a)

Har varit i Målilla med Hanna både lördag och söndag, traktor power weekend,
traktorpulling, traktorrace, traktorspeedway, haha, hur kul som helst!
Umgicks med Jonas, Oskar och Gutta under dagarna, haha underbara grabbar,
TACK Hanna för att du tar med mig så jag inte blir så socialt invalid!

Idag har det packats en del med, hästen har badats med, världens bästa schampo,
Sjöbogårdens Linimenthästschampo! Päls, man och svans blir så fräscht, helt lent
och fluffigt, och hästen mår bra i musklerna. Detta linimentschampoo sköljer man dock 
av, det finns de som ska vara kvar i pälsen, vilket ofta ger en äcklig hinna.
Men detta ska som sagt sköljas av, efter att ha verkat i några minuter.
Och jag är SÅÅÅÅÅÅ nöjd, 40 spänn på Ö&B typ! 
Rebell och Ronja åker till Vedbändes Ridläger imorn,
för andra året i rad, så nu kommer jag inte rida igen
förens om 6 veckor eller något sånt igen, buhu...
Kanske kan hitta någon liten häst i något litet stall på öland,
haha, för annars lär jag döööö av hästabstinens!!
Åker på onsdag till byxelkrok, hoho, på tisdag ska min baslåda installeras :D
 
Nehe, nu blir det att fixa bilder från helgen, hoho,
 

Manligt vs kvinnligt.

Jag är ganska lätt provocerad jag vet, men det är bara att gilla läget för det finns inget som får mig att tugga fradga så intensivt som när jag blir tillrättavisad för att något inte är kvinnlig.
 
Jag avskyr att saker ska vara manligt eller kvinnligt, vem är det som sitter och bestämmer vad jag vill göra och varför? Varför sätter sig folk frivilligt i könsfacken?
 
Jag fick förklarat för mig här om dagen att en kvinna ska kunna laga mat, sköta hemmet, uppfostra barnen och sköta trädgården. Detta var så nära ett medfött beteende man kunde komma, det fanns i vår natur att det skulle vara på detta viset fick jag förklarat för mig.
 
I samma stund inser jag att jag är missbildad, någon glömde ge mig en snopp.
För jag tycker inte om att sköta hemmet, chansen att jag påtar i rabatten är näst intill obefintlig och laga mat kan jag väll göra om det måstes. Uppfostra barn är nog det enda jag kan köpa ligger i vår natur för det har vi faktiskt gjort i alla tider.
 
Jag har tidigare fått förklarat för mig att i lagård ska man som sliddjur inte vara för det är ett manligt fysiskt krävande arbete. Vi klena, finlemmade damer ska stå i butik med välvårdat yttre och vara ytliga. Passar säkerligen somliga men inte alla. Vad är det som avgör vad som är ett manligt/kvinnligt yrke? Knappast att det domineras av ena könet.
 
Nu när jag klippte av allt hår var det inte alla som tyckte att det var så himla stiligt. Varför de tror att deras åsikt är livsavgörande för mitt val för hur jag vill se ut är en annan intressant fråga men det faktum att jag nu såg ut som en kille gjorde ju mig mindre attraktiv som kvinna.
Ännu bättre är de som nu efter att de sätt håret konstaterat att "jag var tveksam men det blev ju snyggt", åter igen I just don't give a fucking damn.
 
Jag har fitta och jag blir inte mindre brud för att jag kör lastmaskin, har korthår, inte vet hur man hanterar en sekatör eller för den delen inte är förtryckt av en man.