Det där med andra djur som sällskap.

Bengan har vart ganska svår att tota ihop med andra hästar dels för hans storlek och för att han är lite socialt handikappad om man nu får säga så. Han har ju tidigare bara gått med sin mor och en häst till från det att han föddes tills jag köpte honom.

Det gick bra med Mellie och det gick bra med Bonnis + Panks men efter det har det vart klurigt. Släppte honom med fåren när Mellie skulle besiktigas efter som att hon fick sova över där (vi fick inte på henne på transporten) och han jagade fåren. Han fungerar med andra ord inte med får men kor tycker han är lite kul, hälsar gärna på dom och låter deras långa tungor leka med pannluggen.

När vi flyttade till Gösslunda så gick han först med två ston som mer eller mindre sprang baklänges för att sparka på honom. Han stannade inte kvar i hagen utan sprang mellan alla hagar som han ville, orolig helt enkelt och fixade väll inte att hästarna var utspridda 2 & 2 i hagarna. Två av hästarna - två vallackar fungerade han helt okej med men de gick i olika hagar och man ville inte sära på dom.

Enda hästen som Bengan fungerade riktigt bra med var åringen som tyvärr åkte iväg efter ½ månad tillsammans med Bengan. Efter det fick han gå själv i en utbrotts säker hage med 5 trådar, varav den lägsta började 10 cm över backen typ. Enda lyckades han smita, han trivdes inte.

Nu så har han inte rymt trots bara två trådar och han verkar trivas med Mökkur och Acke. Mökkur är ju unghäst och lite busig.

Bengan är som sagt lite socialt handikappad, han tror det bästa om alla och flyttar inte på sig när andra hästar markerar. Men nu har han tuffat på sig lite faktiskt och börjar nog lära sig, här om dagen hade S sätt Bengan och Mökkur busandes. Bengan stod på bakbenen och fäktades med frambenen och Mökkur såg förvirrad ut ;)

Mellie & Bengan.
Ge mig sommar.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: